Lipoaspirația

Ce este Lipoaspirația?

Lipoaspirația sau Liposuction în limba engleză ori Liposculptura reprezintă o metodă chirurgicală de îndepărtare a țesutului gras(adipocitar) prin aspirație pe canule metalice.  Aceasta metoda este folosită pentru a îmbunătăți aspectul fizic, nu pentru a tratamentul unei boli.

Zone Predispuse.

Cele mai frecvente zone corporale potrivite pentru această intervenție sunt: Abdominală, Fesieră, Gluteo-femurală( șolduri) si Cervico-Facială.

Lipo Abd lipo fata Lipo FEM

Anestezia?

Majoritatea operațiilor se fac sub anestezie genrală, aceasta asigurând un comfort atat pentru pacient cât și pentru chirurg deși în unele situați pot fi luate in considerare si anesteziile locale sau epidurale.

Riscurile?

La fel ca oricare interveție chirurgială și lipoaspitația presupune riscuri. Printre acestea se enumără: Infecția, Hematoamele, Seroamele, Echimoze si Cicatrizarea vicioasă a zonelor de incizie pentru abordul chirurgical.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>