Excizia Tumoretelor

Tumoretele sunt reprezentate de leziuni ale tegumentului sub diferite forme și culori în raport cu pielea sănătoasă. Acestea pot să își modifice: aspectul, forma sau dimensiune și pot genera de la un mic prejudiciu estetic până la un deficit funcțional al zonei odată cu trecerea timpului.

Acestea pot să aibă un caracter benign/necancerigen(papiloame, hemangioame, chistul sinovial, chistul sebaceu, chistul mucos, nevul pigmentar, botriomicomul, etc.) sau malign/cancerigen(carcinomul bazocelular, melanomul malign, carscinomul spinocelular etc.).

Tratamentul Chirurgical se adresează cu precădere Formatiunilor Tumorale care au un caracater Malign deși multe din cele Benigne sint însoțite de durere, infecție sau aspect inestetic ceea ce atrage abordarea unui tratament de excizie chirurgicală la fel ca și în situația celor Maligne. Excizia se face adesea sub anestezie locală într-un spațiu adecvat(cabinet medical, bloc operator) și este condiționată de localizare și mărimea tumori în cauză.

Pentru tumorile a căror dimensiune este crescută și necesită excizii largi va fi nevoie după îndepărtarea tumorii de acoperirea defectului tegumentar restant cu o grefă de piele sau lambouri tegumentare. Aceste tehnici chirurgicale sunt bine cunoscute si perfectionate de către chirurgii plasticieni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>